Mijn verhaal

Levenslessen. Ze komen voorbij, in alle soorten en maten. Voor iedereen, of je nu wil of niet. Wat je ermee doet, die keuze is aan jou. Zo zie ik dat. Voor mij vormen die levenslessen dan ook de rode draad in wie ik ben en hoe ik jou graag help op het gebied van leiderschapsontwikkeling.

Over levenslessen & leiderschap

We hebben allemaal ons leven te leiden en ons hart te volgen. Die combinatie, dat is voor mij persoonlijk leiderschap. Leiderschap gaat voor mij over zelfkennis.

Zelfkennis is in mijn ogen het meest belangrijke wanneer het gaat om leiderschap. Het gaat er niet om hoe je sturing geeft aan de dingen in je omgeving – waar je vaak toch geen invloed op hebt – het gaat erom hoe goed jij jezelf kent, wat je daarmee doet. En vooral: of je jezelf accepteert met mooie én minder mooie kanten.

Iedereen krijgt op zijn pad te maken met momenten dat het schuurt. Daar kun je een belangrijke les uit halen, want als het leven je iets leert, heb je áltijd een keuze wat je daarmee doet, hoe je ermee omgaat. Daarom ben ik ook niet de coach die meteen in de oplossing duikt. Veel liever kijk ik samen met jou waarom iets op jouw pad komt en wat je ermee kunt; hoe je het ombuigt naar een les. Voor mij is dat de sleutel tot authentiek leiderschap.

Hebben we immers niet altijd de neiging om die minder mooie kanten, dat wat niet goed is en waar je minder sterk in bent, om dat weg te poetsen? Ik wil juist laten zien dat iets ook bij je kan horen en dat je dat kunt omarmen.

Confronterend? Ja, soms wel. Maar constructief vooral. Ik zie het als mijn taak om het te laten schuren, te zien waar de schoen wringt; wat zegt het over jou en wat kun jij ervan leren? Dat is volgens mij de enige manier om iemand op een andere manier naar zichzelf te laten kijken.

Over die levenslessen: ook ik kreeg ze. Wat ik ermee deed en hoe ze mijn leven positief beïnvloeden, dat verhaal deel ik hier graag met je.

Over mijn werkwijze

Jou even fixen? Dacht het niet… Ik heb nooit de intentie dat ik als coach even snel oneffenheden wegpoets om iemand op te lappen…

Waar ik wel bij kan en wil helpen, is meer inzicht te krijgen in jezelf. Vanuit gelijkwaardigheid, met ook mijn eigen verhaal en kwetsbaarheden. Ik zie het als mijn missie jou te helpen een positieve beïnvloeder van jezelf en jouw omgeving te worden. Een omgeving die niet alleen snapt maar ook voelt waar jij als mens voor gaat en staat. Met als resultaat een vervullend leven met passievol werk, optimaal functioneren vanuit energie en beweging, en gelijkwaardige relaties waarin sprake is van wederzijds begrip.

Coach versus Gids
Meer nog dan coach, zie ik mezelf als een gids. Ik begeleid jou op weg naar meer inzicht in jezelf. Samen doorlopen we een traject waarbij jij ervaart en ik je graag voorzie van de juiste tips en daarbij mijn eigen ervaringen deel. Precies zoals een goede reisgids dat ook doet.